Flunssa tulossa

Elämä Iso Roobertinkadulla on harvoin hiljaista. Kesäisin, kun ulkona on tarpeeksi lämmin, voi pitää ikkunaa auki vuorokauden ympäri. Viikolla pstyy nukkumaan yöt todella hyvin ja viikonloppuisin ikkunan alla oleviin koktailkutsuihinkin tottuu yllättävän nopeasti ja rauhallinen puheensorina ja ihmisten ajatustenvaihto nukuttaa mukavasti – siis silloin kuin ei itse ole siellä ulkona. Tänä aamuna heräsin kuitenkin työkoneiden ääniin. Kolina ja järeät diesel-koneiden äänet tunkeutuivat uniini loihtien mielikuvan lumiauroista ja lunta kolaavista traktoreista. Puoliksi jo odotin silmiä avatessani, että ulkona odottaisi valkea talviaamu jota huoltoyhtiön työntekijät yrittäisivät kolata piiloon. Vielä lunta ei kuitenkaan näkynyt ja kolinakin taisi lähteä yksinkertaisesti L&T:n roska-autoista.

Ilmeisesti viimelauantainen hyppiminen ulkona pakkasessa turhan vähissä vaatteissa ei lopulta ollut järin fiksu veto. Olimme siis kuvaamassa kaverini kanssa vpk:n harjoituksia hänen pyynnöstään. Lopputulos? VPK sai 40min kuvamateriaalia ja minä flunssan. Tilanne ei onneksi vielä ole paha, sillä kärsin toistaiseksi ainoastaan kurkkukivusta ja yleisestä väsymyksestä. Kuumetta en ole mitannut, eikä nenäkään vielä vuoda. Typistin koulupäiväni lukujärjestyksen mukaisesta kahdeksasta oppitunnista kahteen ja vetäydyin apteekin kautta kotiin.

Tehy sai sitten vihdoinkin sopimuksensa ja työtaisteluilta vältyttiin viime hetkellä. Eniten itseäni kuitenkin ihmetyttää miten Tehy sai läpi sopimuksen, joka takaa korotukset vain tehyläisille. yle kirjoittaa asiasta näin:

– Erittäin tärkeä arvo meidän valtuutetuillemme oli paitsi se, että rahamäärä on ihan kohtuullinen, myös se, että on solmittu Kunnallisen työmarkkinalaitoksen ja Tehyn välinen pöytäkirja, joka on työ- ja virkaehtosopimustasoinen pöytäkirja. Pöytäkirja tarkoittaa sitä, että nyt sovitut korotukset tulevat ainoastaan tehyläisille, Laitinen-Pesola kertoi.

Siis wtf? Mistä lähtien ollaan tehty sopimuksia missä tehtäväkohtainen palkkaus riippuu mihin palkansaajajärjestöön maksaa vuosimaksua?