OpenTTD – Transport Tycoon Deluxe

Löysin sattumalta uuden version vanhasta pelistä Transport Tycoon Deluxe. Pelin ideana on kuljettaa tavaroita ja ihmisiä tehtaiden, tuotantolaitoksien ja kaupunkien välillä rakentamalla kuljetukseen sopivaa infrastruktuuria: rautateitä, rekkareittejä, lentokenttiä ja satamia. Simppeli ja koukuttava idea. http://ttd.merri.net kuvaa peliä seuraavasti:

TTD on vuonna 1996 ilmestynyt peli, jossa johdetaan kuljetusalan yritystä. Tarkoituksena on siis yksinkertaisesti kuljettaa eri välinein tavaraa ja ihmisiä paikasta toiseen. Käytettäviä kulkuvälineitä on monenlaisia: junia, autoja, laivoja ja lentokoneita. Tekniikka kehittyy ajan kuluessa ja yhä parempia kulkupelejä tulee saataville, mutta samalla täytyy pitää vanhat asiat otteessa.

TTD:stä on ilmestynyt nykyaikainen versio OpenTTD, joka lisää peliin uusia ominaisuuksia ja parantaa hieman käyttöliittymää. Jos olet joskus kuluttanut luvattoman monta tuntia alkuperäisen TTD:n parissa kannattaa muistella menneitä tovin tämän parissa.