Bruchetto – helppoa leipää

Tämä sopii vaikka kevyeksi välipalaksi uudenvuoden juhlissa. Bruchetto, eli kaikessa yksinkertaisuudessaan paahdettu ja maustettu leipä.

Ainekset:

 • bruchettoJotakin sopivaa vaaleaa leipää (esim maalaisleipää, itse käytin tuhtia täysjyväpaahtoleipää)
 • Oliiviöljyä
 • Suolaa
 • Pippuria
 • Valkosipulia
 • Leivän päälle oman maun mukaan esimerkiksi tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa.

Paahda leivät parillapannulla, tai paremman puutteessa leivänpaahtimessa. Hankaa puolikasta valkosipulinkynttä paahdettua leipää vasten, tai sivele kevyesti valmista valkosipulimurskaa. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria myllystä. Tomaateista kannattaa poistaa siemenet ja mozzarella pilkkoa sopiviksi siivuiksi. Päälle vielä tuoretta basilikaa ja oreganoa.

2 thoughts on “Bruchetto – helppoa leipää

 1. Voisit kokeilla paistaa valkosipulit ja hieman sipulirenkaita öljyssä pannulla, sitten öljy talteen ja sipulit sivuun. Paahda leivät pannulla miedossa juurivalmistetussa öljyssä, kaada leivän pinnalle oman maun mukaan lisää öljyä. Paahdon jälkeen voi lisätä sipulirenkaat, mahdollisesti paistettuja valkosipulin paloja ja päälle sitten oman maun mukaan mozzarella, tomaatit jne. Päälle oliiviöljy, basilika/oregano ja pippuri.

  Kannattanee kuitenkin varoa, ettei lisää kokonaisuudessaan liikaa öljyä, ettei leipä menetä rapeuttaan.

  Taidan poistua itse kokeilemaan.

Comments are closed.