Eroon firefoxin tahmaisuudesta

Varsinkin viimeaikoina on puhuttu Firefoxin muistinkäyttöongelmista ja miten niitä on parannettu tulevaan kolmosversioon, mutta harvemmin puhutaan Firefoxin tahmaisuudesta, mikä on ainakin itseäni raivostuttanut huomattavasti (muistai itselläni riittää, joten se ei ole koskaan ollut ongelma). Tajusin, että sivuilla olevat Flash-mainokset voisivat aiheuttaa tätä tahmaisuutta ja asensin kokeeksi koneeseeni Flashblockin ja hups, tahmaisuus on tiessään!

Itselläni ei ole mitään mainoksia vastaan, jos ei lasketa muutamia Flash-mainoksia jotka soittavat ääntä ilman lupaa. Onneksi mainosala on pyrkinyt minimoimaan nämä, sillä liian ärsyttävät mainokset saavat käyttäjät asentamaan mainosblokkausohjelmia. Moni surffaaja unohtaa sivustojen pääasiallisen tulonlähteen olevan mainokset. Ilman mainoksia ei sivun ylläpitäjät saa tuloja ja ilman tuloja ei tule sisältöä! Itse en suosittele kenellekkään AdBlockin yms mainostenpoisto-pluginin hankkimista, sillä mainokset ovat pieni paha suhteessa hyvien sivujen sisältöön, mutta surffauskokemustani ne ei silti saa häiritä.