Currykanapastasalaatti

Jääkaapissa oli vielä vajaa pullo valkoviiniä eilisten kokkailujen jäljiltä, joten jotain piti kehittää. Keittojen jälkeen teki mieli ruokaisaa salaattia ja mieleeni tuli Teron tutor-koulutuksessa kerran tekemää currykanasalaattia. Lopulta reseptiksi muodostui seuraavanlainen kanasalaatti kermaviilicurrykastikkeella.

Ainekset: currykanasalaatti

 • Pastaa
 • Salaattia
 • Paprikaa
 • Mozzarella-juustoa paloina
 • Suolakurkkua
 • Kanaa
 • Kirsikkatomaatteja

Kastike:

 • Kermaviiliä
 • Kevytmajoneesiä
 • Sitruunaa
 • Jotain intialaista mausteseosta mitä löytyi kaapista
 • Curryä
 • Oliiviöljyä

Keitetään pasta, paistetaan kana, pilkotaan paprikat, suolakurkut, kirsikkatomaatit ja mozzarella-juusto pieniksi paloiksi ja sekoitetaan keskenään. Kana ja pasta kannattaa jäähdyttää ennen sekoittamista, ensimmäinen vaikka ikkunan edessä ja jälkimmäinen kylmän veden alla. Kastike kasaantui vaiston varassa: öljy pehmentää kermaviiliä juoksevammaksi, curry toimii pääosassa ja muut mausteet tukevat tätä. Pastanjauhantaa-blogi ehdotti vastaavaan salaattiin Santa Marian Creamy Curry Chicken -curryvalmisseoksen käyttöä, jolloin kastike olisi koostunut kermaviilistä, kevytmajoneesistä ja curryvalmisseoksesta.

Jos tekee salaattia aivan liikaa, kuten minä tein, ei kannata välttämättä sekoittaa kastiketta suoraan salaattiin, vaan ottaa lautaselle sopiva annos ja lisätä kastike siihen. Muussa tapauksessa kastike tekee salaatista nihkeää, eikä sitä tee mieli syödä enää seuraavana päivänä.