Ultralähikuva hiuksista

Leikimmemokwai-silma-by-jaroneko ystäväni Jaronin loittorenkaalla (Canon EF 25mm II Extension Tube) Assembly Winter tapahtumassa. Loittorengas on kameran ja linssin väliin asennettava palikka, joka siirtää tarkennuspistettä lähemmäs kameraa. Normaalisti käytimme loittorengasta yhdessä Sigman 100-300mm telen kanssa, jolloin loittorenkaan avulla kokoonpano muuttuu voimakkaaksi makro-objektiiviksi. Oheinen lähikuva silmästä on otettu noin puolen metrin etäisyydeltä.

Loittorengas yhdistettynä omaan Sigma 10-20mm laajakulmaan vie kuitenkin tarkennuspisteen vieläkin lähemmäksi kameran linssiä. Itseasiassa kokeilujemme mukaan tarkennuspiste oli objektiivin uloimman linssin ja UV-suojan välissä! Tämä ei estänyt meitä yrittämästä ottaa lähikuvia ystävämme hiuksista. Oheinen kuva saatiin laittamalla kamera kiinni ystäväni hiusnutturaan ja kohdistamalla nutturaan point-blank -etäisyydeltä kolme voimakasta salamaa kauko-ohjattuina käyttäen Canonin Speedlite Transmiter ST-E2 -lähetintä.

foxin-hiukset-closeup

Itselläni tuli hiuksista mieleen jokin muovikuitu tai valokuitu, kun niitä tarkastelee tältä etäisyydeltä.

One thought on “Ultralähikuva hiuksista

Comments are closed.